Revolution Slider Error: Slider with alias violeta-cover not found.
Maybe you mean: 'blog-slider' or 'karijera' or 'cookie-2' or 'uslovi-koristenja' or 'centralno-mjesto' or 'regkorisnika'
VIOLETA d.o.o.
sa sjedištem u Grudama

NEWS FEED

Svakodnevno osluškujemo potrebe tržišta, pratimo trendove i osmišljavamo posebnosti i inovacije, kako bi uvijek bili u korak sa trendovima i pružili cijenjenim potrošačima najbolji proizvod, strogo, vodeći računa o njegovoj kvaliteti, ali i dizajnu proizvoda.
U prosjeku, istraživanje na svakom novom proizvodu iz grupacije Violeta traje dvije godine. Istraživanjima su posvećeni vrhunski stručnjaci u laboratorijskim uvjetima koji odgovaraju najvišim standardima. Violeta proizvod, svejedno da li se radi o toaletnom papiru, ručnicima ili programu vlažnih maramica, će se naći na policama tržnih centar tek nakon što su višestruko testirani i provjereni u svim uvjetima.
U ovakvom, zapravo, odnosu prema razvijanju naših proizvoda i leži tajna uspjeha Violeta proizvoda kod potrošača. Violeta je začetnik u proizvodnji nekoliko različitih proizvoda na domaćem tržištu, poput mirisnog toaletnog papira i Anti akne maramica.
Priča o Violeta počela se razvijati 2002. godine i za petnaest godina postojana razvila se u jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda Premium klase u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i regiji.
Proizvodnja je sama po sebi izazov, a stvaranje snažnog i trajnog branda koji ujedno podrazumijeva i visoku kvalitetu proizvoda dodatna je odgovornost koju imamo prema našim kupcima i krajnjim potrošačima.
Počeci su bili izazovni i nimalo lagani, ali s željom i ciljem da potrošaču poudimo visoko kvalitetan proizvod i uslugu danas imamo tri tvornice, od čega su dvije u Grudama, Bosna i Hercegovina i jednu u Sv.Ivanu Zelini, Hrvatska, u kojima proizvodimo više od 240 vlastitih proizvoda na petnaest proizvodnih linija.
Pored proizvodnje u Grudama imamo i devet poslovnica diljem BiH, dok u Hrvatskoj osim proizvodnje imamo četiri psolovnice, a u Sloveniji jednu.
U zemljama regije gajimo odlične poslovne odnose s našim distributerima preko kojih Violeta proizvodi u kratko vremena dolaze do polica trgovina.
Osim proizvodnje djelatnost grupacije je usmjerena i na maloprodaju, distribuciju, izvoz, dom za starije i nemoćne, Montessory vrtić, hotelijerstvo, ugostiteljstvo te sportski centar.
Violeta je ekskluzivni zastupnik nekih najpoznatijih svjetskih brendova poput Ferrera, Barille, Eviana, Trentona, Paladina, i mnogih drugih.
Vizija
Regionalni broj 1 u svim proizvodima i uslugama koje nudimo!
Misija
Inspirirani potrošačem!
Originalni i konkurentni u svemu što radimo!
Politika integriranog sustava upravljanja
Politika grupacije Violeta predstavlja temeljna načela i vrijednosti firme, a to je vođenje brige o svim zainteresiranim stranama kao što su kupci, zaposlenici, vlasnik, dobavljači, društvena zajednica i sl.
VIOLETA d.o.o. za proizvodnju i trgovinu GRUDE
VIOLETA d.o.o. za proizvodnju i trgovinu GRUDE
tel/ +387 39 660 400
fax/ +387 39 661 456
violeta@violeta.ba
društvo sa ograničenom odgovornošću – d.o.o. 
Petar Čorluka
kapital UKUPNO – 3,658,270,14 
u novcima: 3,658,270,14 
u pravima: /
u stvarima: /
4281104300000
281104300000
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
veliko (sukladno važećem Zakonu o računovdostvu i reviziji FBiH)
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
PRODEX d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge Grude
COMMERCE PRODEX d.o.o. za proizvodnju trgovinu i usluge Grude
EKOPAK – Društvo za postupanje sa ambalažnim otpadom d.o.o.
DJEČJI VRTIĆ PONI GRUDE
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
temeljni kapital UKUPNO – 3,658,270,14
u novcima: 3,658,270,14
u stvarima: /
u pravima: /
Financijski izvještaj za proteklu godinu biti će uskoro dostupan.
Vaša VIOLETA.
Premium Lavanda – 10/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!

Asortiman začina, sa okusom koji se pamti od davnina i mirisom najraznovrsnije trpeze bosanskih tradicionalnih jela. Mješavina začina za 10 najpopularnijih jela na ovom prostoru kojima se na jednostavan i brz način omogućava priprema omiljenih jela za porodicu.
Svaka vrečica Vispak juhe i čorbe sadrži dašak tradicije, bosanske kuhinje i domaćeg okusa. Sa kvalitetnim sirovinama omogućavamo domaćicama pripremu najdražih bosanskih juhi i čorbi. Asortiman od 15 juhi i 5 čorbi, Vispak pruža raznovrsnot i punoću okusa.
Čuda čini od različitih poslastica taj asortiman od praškastih proizvoda. Omogućava brzu pripremu omiljenih slatkih jela sa manje kalorija i više užitka, za najveće sladokusce.
Potražite u vašem najbližem marketu neki od proizvoda iz Laganini asortimana: PUDING, ŠLAG KREMA, ŠLAG PJENA, SLADOLED, PRAŠAK ZA PECIVO, VANILIJA ŠEČER, VINOBRAN, KONZERVANS, NIŠETA.
Kada dječija mašta zamisli slatko, tada se Tiru Liru pojavi sa čokoladama, čokoladnim jajima, i kremom po mjeri najmlađih članova porodice. Gdje su dječiji osmjeh i igra, tu je Tiru Liru sa veselim bojama, šarama i likovima.
Mnoštvo različitih okusa prirode u filter vrećicama krije Vispakov Svijet čaja. Bosanska sehara čuva svaku notu pažljivo odabranih sastojaka iz bogatstva prirode, kako bi čaj uvijek imao svjež miris i okus.
Najčokoladnije tekstura namaza obećava savršen okus lješnjaka, te osjećaj nježnosti na mekanom pecivu, idealan za doručak i užinu.
U nedostatku vremena za spremanjem omiljene juhe, Vispak pruža mogućnost brze pripreme Tako lako juha, koje posjeduju istančan domaći okus, te podsjećaju na divne porodične trenutke. Za kratko vrijeme pripremite svoju omiljenu juhu.
Espresso by Vispak je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa. Namijenjen je dobrim poznavaocima talijanske espresso kafe. Visoko kvalitetna kafa punog, bogatog, ali blažeg okusa, ugodnog mirisa i izražene arome daje maximalno zadovoljstvo u jednoj šalici.
Čokoladni asortiman dvobojnih kremova i raznovrsnih čokolada će sigurno zadovoljiti potrebu za slatkim. Choco Club idealan za klub ljubitelja čokolada.
Kapućina za odvažne, drugaćije i jedinstvene. Pjenastvo savršenstvo u 7 različitih okusa sa pomno odabranim sirovinama, za sve one koji znaju uživati.
Najdraže grickalice Vispak Snack asortimana, pogodne za različita druženja i dešavanja. Kikiriki, kikiriki puter, flips i sjemenke će upotpuniti svako druženje sa prijateljima i porodicom.
Članovi Uprave:
  • Ante Miše – direktor
Grupacija Violeta je krajem prošle godine dobila certifikat međunarodne norme ISO 9001, koja je u svom razvoju stekla visoki ugled. Ovi certifikati danas predstavljaju svjetski priznati kriterij sustava upravljanja kvalitetom i okolišem. Posjedovanje certifikata je jamstvo kupcu da njegov dobavljač radi na kvalitetan način i u skladu sa svim svjetskim ekološkim standardima. Violeta d.o.o. svoje poslovanje, kao i partnerske odnose, usklađuje prema ISO standardima.
Sustavno praćenje rizika i utjecaja vlastitih aktivnosti na zdravlje, sigurnost i okoliš kao i poduzimanje preventivnih mjera radi sprječavanja i smanjenja nepoželjnih utjecaja na zdravlje, sigurnost i okoliš opredjeljenje je Violete od samog početka poslovanja.
Stav cjelokupnog menadžmenta i uposlenih je da će kupci odabrati Violetu zbog upravo pouzdanosti i kvalitete proizvoda, što se postiže kontinuiranim poboljšanjem procesa proizvodnje i neprekidnom brigom za zdravlje potrošača. Stoga se sve sirovine i svi gotovi proizvodi testiraju u vlastitim mikrobiološkim i fizikalno-kemijskim laboratorijima. Naučno-istraživački tim i tim za kontrolu sirovina i gotovih proizvoda u Violeti neprekidno surađuju sa svjetskim institutima za higijenske proizvode, prate trendove i zakonske regulative EU , prilagođavajući Violeta proizvode potrebama kupaca i trendovima tržišta.
Vrednujući prirodu kao jedan od osnovnih resursa naše proizvodnje, svi Violeta proizvodi su načinjeni u uvjetima koji su prijateljski prema okolišu.
Celuloza iz koje se proizvodi paleta naših proizvoda je dobivena iz strogo kontroliranih uvjeta u kojima je žetva uvjetovana količinom sjetve, prema EU standardima. Razvrstavanjem materijala iz proizvodnje i folija gotovih proizvoda, te njihovom učinkovitom preradom Violeta je aktivan sudionik ekonomije zatvorenog kruga, čiji je glavni cilj očuvanje okoliša.
Primjenom ISO 140001 procedura, Violeta se obvezuje da će u svim svojim proizvodnim pogonima poštivati i razvijati procedure koje štite okoliš i maksimalno se zalažu za očuvanje prirodne sredine. Na ovaj način, grupacija Violeta angažirano sudjeluje u procesima održivog razvoja sa primarnim ciljem kako očuvanja okoliša, tako i aktivnog educiranja zaposlenih i svojih potrošača o bitnosti ovakvog odnosa prema sredini u kojoj živimo.
Studija kvalitete proizvoda nikada nije uključivala testiranje na životinjama niti deponiranje otpadnih nus-proizvoda na nedozvoljen i štetan način. U brojnim i opsežnim studijama koje tvrtka sprovodi pripremajući se na proizvodnju svakog pojedinačnog artikla, sprječavanje zagađivanja okoliša je jedna od važnijih aktivnosti kojoj se, jednako kao i apsolutnoj neškodljivosti i organskim procesima obrade sirovina, pridaje pažnja.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
Koliko kontinuirano ulažemo u razvijanje kvalitetnih proizvoda i proizvodnih tehnologija toliko jednako, ako ne i više, ulažemo u razvoj i edukaciju naših zaposlenika.
Smatramo da o kvaliteti ljudskih potencijala ovisi uspjeh cijelog sustava. Stoga smo okrenuti ka ljudima, njihovom rastu i napretku. Svim našim zaposlenicima nudimo kontinuirano daljnje usavršavanje kroz razne eksterne i interne edukacije, radionice i treninge.
Kroz periodična ispitivanja zadovoljstva djelatnika i organizacijske klime dobivamo uvid o mogućim poboljšanjima i unaprjeđenjima standarda unutar firme.
Zahvaljujući tome smo već duži niz godina jedan od Najpoželjnijih poslodavaca obzirom na ocjene javnosti i naših zaposlenika, a prema istraživanju portala Posao.ba.
Kontinuirano istražujemo tržište rada te surađujemo s državnim i privatnim agencijama za zapošljavanje, školama i fakultetima.
Stipendiramo i zapošljavamo najbolje studente te im kroz školovanje nudimo mogućnost studentske i školske prakse.
Briga o zdravlju i sigurnosti na radu nam je veoma bitna. Stoga naši zaposlenici imaju mogućnost obavljanja besplatnog sistematskog pregleda te neograničeno korištenje teretane.
Svim djelatnicima koji dobiju dijete osiguravamo jednogodišnju zalihu naših Air Dry pelena, a tu su i razni team buildingi kojima se osnažuje timski duh u firmi.
Ukoliko želite raditi u poticajnoj, aktivnoj, dinamičnoj atmosferi, ukoliko želite kontinuirano napredovati i usavršavati svoje vještine pozivamo vas da popunite priloženi prijavni upitnik.
Očekujemo vaše prijave i radujemo se međusobnom upoznavanju!
Vaše CV – ove šaljite nam e-mailom na adresu violeta@violeta.com.
Ukoliko se otvori novo radno mjesto, a Vaša CV zadovoljava njegove kriterije, pravovremeno ćemo Vas kontaktirati
Violeta se kroz period svog postojanja i djelovanja uistinu istaknula kao tvrtka koja prepoznaje potencijale, te kroz aktivno sudjelovanje u različitim društveno angažiranim projektima pridonosi razvoju i rastu svoje zajednice.
Ostvarila je suradnju s više od 60 rodilišta diljem regije gdje se na godišnjoj razini podijeli više od 77 000 poklona za bebe te omogućila roditeljima i njihovim mališanima da od prvog dana rođenja djeteta koriste kvalitetne dječje Double care proizvode.
Prepoznavši važnost promoviranja zdravlja i njegovog održavanja nastavili smo s raznim projektima u bolnicama i Domovima zdravlja diljem Bosne i Hercegovine i regije.
Posebna pozornost se pridaje edukaciji i podršci mladih ljudi stoga Violeta već duži niz godina kroz prigodno nagrađivanje podržava maturante pri njihovoj organizaciji mature.
Veličina jednog čovjeka ne ogleda u tome koliko umije, zna i može već koliko je spreman podijeliti s onima koji to isto nemaju, ne znaju i ne mogu.
Vaše zahtjeve za sponzorstva i donacije šaljite nam poštom na adresu: Violeta d.o.o., Stjepana Radića 21,  88340 Grude ili e-mailom na adresu violeta@violeta.com.
Za sve ostale informacije u svezi sponzorstava i donacija kontaktirajte nas na broj 039 – 660 – 400.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaša VIOLETA.
Donatorske aktivnosti sastavni dio našeg društvenog angažmana, a nikako marketinška aktivnost. Brižljivim pregledom dospjelih zahtjeva za donacije i u najboljoj volji nastojimo podržati upravo one aktivnosti u kojima prepoznajemo mogućnost da svojim djelovanjem unaprijedimo boljitak zajednice.
Violeta se rado odaziva pozivima za unaprijeđenje kvalitete življenja, neovisno o medijskoj eksponiranosti koju nude zahtjevi za donacijama. Spremni smo i držimo našom odgovornošću da, u skladu s mogućnostima, podržimo sve akcije koje garantiraju podizanje standarda pojedinaca, lokalnih sredina i općenito društvene zajednice čiji smo član.
Otvoreni smo za suradnju u kulturnim, tehnološkim i inovacijskim projektima. Ne valoriziramo vrijednost projekta političkim, individualnim niti lokalnim interesima. Spremni smo doprinijeti boljoj svakodnevnici i prevladavanju društvenih nejednakosti, kao i potaknuti sredinu u rješavanju problema.
Violeta je dugogodišnji donator i sponzor različitih manifestacija, sportskih klubova i pojedinaca. Izdvajamo donaciju za roditeljsku kuću u Sarajevu za djecu oboljelu od raka, Konferenciju beba u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a, donaciju Udruzi „Srce“ iz Sv. Ivan Zelina, Hrvatska, donacije udruzi „Nada“ Tomislavgrad i donaciju za kupovinu mamografa Udruzi „Bistrica“ iz Livna.
“Posebno pomažemo mladima u sportu jer im želimo pružiti priliku da svoju energiju usmjere na pravi način. Nadamo se da će naše akcije pomaganja sportaša potaknuti i druge domaće kompanije da drugačije razmišljaju, te ih motivirati da pomognu i investiraju u mlade i perspektivne sportaše”, riječi su Petra Ćoruke, Predsjednika Uprave grupacije Violeta.

TRŽIŠNE MARKE

PROIZVODI – VIOLETA

PREMIUM LAVANDA – 10/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!
PREMIUM PAMUK – 10/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!
PREMIUM LAVANDA – 16/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!
PREMIUM PAMUK – 16/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!
PREMIUM BRESKVA – 20/1
Premium toaletni papir odlikuje vrhunska kvaliteta i nevjerojatna mekoća.
Osim sa mirisima ljubičice i lavande proizvode se i bez boje i mirisa.
Nježniji nego ikad!

© VIOLETA d.o.o.

PONOSNI SMO ČLAN CENTRALNE POSLOVNE PLATFORME U BOSNI I HERCEGOVINI 

POSTALI SU DIO B2B BIH

CENTRALNO MJESTO FIRMI I BRENDOVA U BOSNI I HERCEGOVINI

KONTAKTIRAJTE NAS

Na sve Vaše upite odgovoriti ćemo u roku od 24h.

Sending

Kontakt | Uvjeti korištenja | Privatnost & copyright | Cookies

© 2019 Z PODUHVATI d.o.o. Sva prava pridržana          

Prijavi se u B2B

Forgot your details?

Create Account

B2B BIH radi boljeg korisničkog iskustva korisiti kolačiće (eng. “cookies“). Nastavkom pregleda web stranice www.b2bbih.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice www.b2bbih.ba kliknite "Slažem se". Više o kolačićima

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close