Revolution Slider Error: Slider with alias sarajevski-kiseljak-cover not found.
Maybe you mean: 'blog-slider' or 'karijera' or 'cookie-2' or 'uslovi-koristenja' or 'centralno-mjesto' or 'regkorisnika'
SARAJEVSKI KISELJAK d.d.
sa sjedištem u Kiseljaku
Početak organiziranog punjenja Sarajevskog kiseljaka u boce veže se za 1891. godinu. Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. Tako prirodna i kristalno čista, s prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsuvremenijim tehnologijama bez vanjskih utjecaja.
Po svom sastavu, Sarajevski kiseljak, je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna–sulfatna mineralna voda, te kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode u svijetu. Prvi sačuvani podaci o Kiseljaku potječu iz XVI stoljeća, točnije iz 1530. godine kada Kiseljak „Sauer Brunnen“ spominje Slovenac Benedikt Kuripešić u svom opisu putovanja carskog poslanstva u Carigrad napisanom na njemačkom jeziku.
Prvu stručnu analizu mineralne vode u Kiseljaku izvršio je 1886. godine prof. E.Ludwig, dvorski savjetnik iz Beča, koji je pozvan od strane bosanske vlade kako bi proučio mineralne vode u Bosni. Po njegovoj analizi „ova voda spada u one kiseljake koji u sebi imaju najviše CO2, Glauberove soli i znatne množine željeza; s obzirom na sastav ovo je specijalitet među europskim mineralnim vodama“.
Sarajevski kiseljak d.d. najveći je proizvođač mineralne vode s tradicijom duljom od 125 godina. Od 2000. godine unutar Agrokor koncerna, promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije, Sarajevski kiseljak pored najveće i najstarije, postaje i najmodernija punionica mineralne vode i jedan od predvodnika suvremenog načina poslovanja i proizvodnje u Bosni i Hercegovini.
Pored gazirane prirodne mineralne vode, koja je ujedno i najpoznatiji brend,  Sarajevski kiseljak u svoj proizvodni program ubraja i osvježavajuće gazirane napitke Sky, Sky Selection, Sky Mix i SKI, te aromatiziranu mineralnu vodu Sensation. 
U razdoblju od 2001. do danas izvršena su velika ulaganja u razvoj, kojima se značajno doprinijelo da proizvodi dosegnu maksimalni nivo konkurentnosti na tržištu. 
Sarajevski kiseljak je sa svojim proizvodima iz godine u godinu sve prisutniji kako na tržištu regije, tako i na tržištima SAD-a, Kanade, Australije, Švedske, Norveške, Danske…
Tijekom svog poslovanja, Sarajevski kiseljak je dobio nekoliko vrijednih priznanja u zemlji i inozemstvu. Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela, već niz godina prepoznaje izvrstan okus i vrhunsku kvalitetu njegovih brendova odavanjem priznanja „Superior Taste Award“, a 2015. su Sarajevski kiseljak i Sky Cola okrunjeni i „Crystal Taste Award-om“.
Također, sedam godina uzastopno svrstan je i među vodeće domaće i strane robne marke u BiH od strane međunarodne organizacije Superbrands, neovisnog i globalnog autoriteta na području brendinga i time dobio priznanje za reputaciju, prepoznatljivost, kvalitetu, pouzdanost i dugogodišnju dosljednost. Sarajevski kiseljak je prvom dodjelom certifikata Best Buy 2013/2014 i 2015/2016 u BIH, ocijenjen i kao mineralna voda s najboljim omjerom cijene i kvalitete.
U lipnju 2007. godine Sarajevski kiseljak usvojio je i implementirao standard ISO 22000:2005, te je na time postao jedna od prvih tvrtki u regiji koja je uvela ovaj novi sustav upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda. Četiri godine kasnije, postao je i ponosni nositelj certifikata ISO 14001.
Uvođenje Sustava upravljanja okolišem i potvrđivanje njegove sukladnosti s međunarodnom normom ISO 14001  pokazalo je da rad  i briga za okoliš nisu rezultat slučaja nego posljedica  planskog i uređenog poslovanja.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
“SARAJEVSKI KISELJAK” zatvoreno dioničko društvo za eksploataciju mineralnih voda i plinova Kiseljak
Kraljice Mira 7, 71250 Kiseljak
MARKETING
tel/ +387 30 871 871
marketing@sarajevski-kiseljak.ba
PR
tel/ +387 30 871 880
pr@sarajevski-kiseljak.ba
dioničko društvo – d.d. 
JAMNICA d.d. Zagreb – 99.8649 %
ZUBČEVIĆ DUNJA – 0.0452 %
ŽIVKOVIĆ – JAKŠIĆ VIŠNJA – 0.0447 %
GOVEDARICA NEBOJŠA – 0.0307 %
LONČARČEVIĆ DARKO – 0.0145 %
4236097460009
236097460009
236097460009
Hrvatska, Švedska, SAD, Kanada, Australija, Austrija, Makedonija, Crne Gora, Nizozemska, Srbija i Danska. 
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
veliko (sukladno važećem Zakonu o računovdostvu i reviziji FBiH)
REGIJA SARAJEVO
tel/ +387 33 754 160
fax/ +387 33 590 714
rdcsarajevo@sarajevski-kiseljak.com
Rajlovačka bb, 71000 Sarajevo
REGIJA TUZLA
tel/ +387 35 369 150
fax/ +387 35 369 146
rdctuzla@sarajevski-kiseljak.com
Bosanska poljana bb, 75000 Tuzla
REGIJA BIHAĆ
tel/ +387 37 351 748
fax/ +387 37 351 748
rdcbihac@sarajevski-kiseljak.com
Sulejmana Veličanstvenog bb, 77000 Bihać
REGIJA BANJA LUKA
tel/ +387 51 584 690
fax/ +387 51 584 688
rdcbanjaluka@sarajevski-kiseljak.com
Svetosavska bb, 78250 Glamočani-Laktaši
REGIJA GRUDE – AGROKOR – ZAGREB d.o.o. Grude
tel/ +387 39 830 333
fax/ +387 39 830 301
agrokor-zagreb@tel.net.ba
Kralja Tomislava 27, 88340 Grude
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Financijski izvještaj za 2017. godinu biti će uskoro dostupan.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Proizvodni program Sarajevskog kiseljaka obuhvata gaziranu prirodnu mineralnu vodu Sarajevski kiseljak, osvježavajuće gazirane napitke pod robnom markom SKY, Selection i SKI te aromatiziranu mineralnu vodu Sarajevski kiseljak Sensation.
Gazirana prirodna mineralna voda
Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. 
Po svojim fizičko-kemijskim svojstvima Sarajevski kiseljak je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna-sulfatna mineralna voda i kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode na svijetu.
Upravo zbog takvog sastava i ljekovitosti blagotvoran je u regulaciji probave, pomaže u liječenju bolesti probavnih organa, bolesti metabolizma (dijabetesa i gihta), jetre, žuči, žučnih kanala i kamenca, bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Odlično se miješa sa sokovima i kvalitetnim vinima, prikladan je za osvježenje i svakodnevnu uporabu cijele obitelji.
Dostupna pakiranja:
– trgovine:
   1.5 L, 0.5 L (PET), 
   1 L, 0.25 L (staklo)
SKY COLA
Za uzbudljiv doživljaj.Osvježavajuće bezalkoholno gazirano piće od biljnih ekstrakata, napravljeno po recepturi stručnjaka od originalnih baza i vode s izvora u Kiseljaku, u čiju su se kvalitetu uvjerile mnoge generacije. Sky Cola je idealno osvježenje u svakoj prilici jedinstvenog okusa.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
2 L PET
1,5 L PET
0.5 L PET
0,25 L PS
SKY COLA GREEN
Slatki okus iz prirodnog izvora.
Osvježavajuće bezalkoholno gazirano piće od biljnih ekstrakata, smanjene energetske vrijednosti za najmanje 30 %. Sky Cola Green prvi je napitak na našem tržištu s prirodnim zaslađivačem steviol glikozid, dobiven iz lista biljke stevia.
Stevia je biljka iz obitelji krizantema, rodom iz Paragvaja. Otkrili su je, prije više od 200 godina, Guarani Indijanci, koji su lišće stevije koristili za zaslađivanje čajeva i drugih napitaka.
U Južnoj Americi i Aziji već stoljećima se koristi za zaslađivanje hrane i pića.
Sky Cola Green idealna je za sve koji traže prirodno piće s malo kalorija – 100 ml / 30 kcal.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
2 L PET
0.5 L PET
SKY ORANGE
Osvježavajući voćni okus.
Osvježavajuće gazirano bezalkoholno piće od voćne baze naranče. Neodoljivim osvježavajućim okusom Sky Orange čini nezaboravnim svaki trenutak vaše zabave.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
2 L PET
0.5 L PET
SKY MIX COLA-ORANGE
Špecifičan Mix Sky Mix cola-orange
Ukoliko podjednako volite okus cole i naranče, te se ne možete odlučiti koji Vam je draži, od sada su ova dva okusa spojena u Sky Mix cola-orange.
Sklad okusa Sky Cole, voćnog soka naranče i osvježavajućijh mjehurića idealna su kombinacija za ljeto ispunjeno maksimalnim uživanjem.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
1,5 L PET
0.5 L PET
0,25 L PS
SKY LEMON
Slatko osvježenje s finom notom limuna.
Osvježavajuće gazirano bezalkoholno piće od voćne baze limuna. Sky Lemon bogatstvom vitamina prirodnog okusa svaki trenutak pretvara u istinski doživljaj.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
2 L PET
0.5 L PET
SKY SELECTION MANDARINA TANGERINE
Okus jedinstvenog voćnog osvježenja.
Osvježavajuće gazirano bezalkoholno piće od voćne baze mandarine, s 5 % voćnog sadržaja.
Fina kompozicija aroma čini ovaj napitak intenzivno osvježavajućim. Uz Sky Selection Mandarina Tangerina, prepusti se intenzivno voćnom užitku!
DOSTUPNA AMBALAŽA:
1,5 L PET
0.5 L PET
0,25 L PS
SKY SELECTION BRAZILIAN ORANGE
Egzotični brazilski užitak– osvježavajuće drugačiji.
Osvježavajuće gazirano bezalkoholno piće od voćne baze naranče, s najmanje 7 % udjela voćnog soka.
Zbog svog slatkog, voćnog i egzotičnog okusa pravi je užitak za dušu i nepce.
Uz Sky Selection Brazilian Orange, prepustite se senzualnom osjećaju  voćnog užitka i svoj trenutak osvježenja učini nezaboravnim. Selektiraj svoj Sky kao idealno  solo osvježenje ili  otkrij užitak harmonije miješanjem  s nekim alkoholnim pićem.
DOSTUPNA AMBALAŽA:
1,5 L PET
0.5 L PET
0,25 L PS
SENSATION INDIA
Šarene boje, zanimljivi ukusi i žagor gužve najbolje ćete doživeti ako se odlučite da probate Sensation Indiju. Ispijanjem prvih gutljaja Sensation Indije za trenutak ćete se naći na živopisnim ulicama krcatog New Delhija glavnog grada Indije. Ovo osvežavajuće bezalkoholno piće na bazi gazirane mineralne vode sa prirodnim aromama grejpfruta i voćnim sokom narandže postaće vaš verni saputnik na putu za Indiju.
Sklad prirodnih aroma narandže i grejpfruta u osvežavajućim mehurićima mineralne vode, pruža osećaj potpunog osveženja, a sa tako malo kalorija!
Proizvod sadrži 21 kaloriju u 100 ml tečnosti.
SENSATION ASIA
Kada probate ukus limete kiwano i pogledate atraktivnog zmaja na boci za trenutak ćete imati osećaj da ste u Aziji. Sensation Asia je osvežavajuće bezalkoholno piće na bazi gazirane mineralne vode.
Sklad voćnih sokova limete i kiwana u osvežavajućim mehurićima mineralne vode, pružaju osećaj potpunog osveženja sa tako malo kalorija!
Proizvod sadrži 19 kalorija u 100 ml tečnosti.
– ugostiteljstvo:
   1 L, 0.25 L (staklo)
Za tržište BiH, Sarajevski kiseljak je ekskluzivni distributer proizvoda Jamnica, Jana, Mg Mivela, Jana Ice Tea, Jamnica Pro Sport, Vina Belje, Vina Laguna, Iločki podrumi i Vizba Valandovo.
Članovi uprave:
  • Tomislav Slišković – direktor
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Vjerujemo da znanja, sposobnosti i kompetencije naših zaposlenika predstavljaju pokretačku snagu koja omogućava najviše tržišne rezultate.
Zainteresirani za karijeru kod jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini? Pozivamo Vas da pošaljete svoju prijavu!
Vaše CV – ove šaljite nam e-mailom na adresu karijere@sarajevski-kiseljak.ba
Ukoliko se otvori novo radno mjesto, a Vaša CV zadovoljava njegove kriterije, pravovremeno ćemo Vas kontaktirati.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Trenutno ažuriramo ovu kategoriju.
Vaš SARAJEVSKI KISELJAK.
Vaše zahtjeve za sponzorstva i donacije šaljite nam poštom na adresu: SARAJEVSKI KISELJAK d.d., Kraljice Mira 7, 71250 Kiseljak, ili e-mailom na adresu marketing@sarajevski-kiseljak.com
Za sve ostale informacije u svezi sponzorstava i donacija kontaktirajte nas na broj 03o – 871 – 871.

NAŠI BRENDOVI

NEWS FEED

PONOSNI SMO ČLAN CENTRALNE POSLOVNE PLATFORME U BOSNI I HERCEGOVINI 

© SARAJEVSKI KISELJAK d.d.

POSTALI SU DIO B2B BIH

CENTRALNO MJESTO FIRMI I BRENDOVA U BOSNI I HERCEGOVINI

KONTAKTIRAJTE NAS

Na sve Vaše upite odgovoriti ćemo u roku od 24h.

Sending

Kontakt | Uvjeti korištenja | Privatnost & copyright | Cookies

© 2019 Z PODUHVATI d.o.o. Sva prava pridržana          

Prijavi se u B2B

Forgot your details?

Create Account

B2B BIH radi boljeg korisničkog iskustva korisiti kolačiće (eng. “cookies“). Nastavkom pregleda web stranice www.b2bbih.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice www.b2bbih.ba kliknite "Slažem se". Više o kolačićima

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close